perjantai 27. heinäkuuta 2012

Makea piirakkapohja ohrasta


n. 4dl jauhoja (n.225g)
n. 1 dl vettä
1 dl sokeria
1/2tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä

Sekoita ainekset keskenään. Jos massa liian kuivaa lisää hiukan öljyä.
Taputtele massa vuokaan ohuehkoksi kerrokseksi.
Massa riittää  n. 23 x 30 cm vuokaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauanko tata pitaa paistaa ja missa asteissa? :P

Luomulaakson Maria kirjoitti...

Hupsista! Oli sitten aika jäänyt naputtelematta. :D Muistankohan vielä mitä tuolloin tein? :D

Ohrapohja kuivuu nopeasti. Yleensä tästä tehty piirakka valmistuu 175 asteessa noin 30-40 minuutissa. Joskus olen esipaistanut pohjaa noin 10-15 minuuttia, jos täyte on hurjan kosteaa.