perjantai 19. joulukuuta 2014

Bataatti-peruna-porkkanalaatikko

Joskus monta vuotta sitten maistoin Saarioisten bataattilaatikkoa ja muistikuvieni mukaan  se oli ihanan makea ja samettinen. Bataatti maistui juuri sopivasti, mutta pystyin erottamaan myös porkkanan ja perunan maut.

Nyt aloin todenteolla säveltää omaa reseptiä käytyäni ensin kurkkimassa mitä tuohon muistojen kultaamaan laatikkoon oli laitettu.

Lopputuloksesta tuli aikamoisen herkullinen. Ei ihan samanlainen kuin kaupan, mutta vähintään yhtä hyvä ja tästä joulusta eteenpäin saakin tämä laatikko täydentää jouluruokien kirjoa pöydässämme.  Makeutta voi säätää mieleisekseen lisäämällä tai vähentämällä siirappia.


n.1200 g bataattia
n. 600 g perunaa
n. 500 g porkkanaa
suolaa

140 g (1dl) siirappia
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 dl kermaa tai maitoa

1. Pese, kuori, paloittele bataatit, perunat ja porkkanat.
2. Keitä kypsiksi. (muista suola keitinveteen)
3. Soseuta bataatit, perunat ja porkkanat. Jos haluat samettista laatikkoa puserra sose siivilän lävitse. Survin riittää jos pieni sattuma siellä täällä ei haittaa.
4. Lisää joukkoon kerma, siirappi, sulatettu voi, munat ja jauhot. (Käytä halutessasi jotain muuta jauhoja.) Sekoita hyvin.
5. Kaada vuokiin ja paista 175 asteessa 1,5 - 2 tuntia tai kunnes koostumus/väri on sopiva.

Ei kommentteja: