maanantai 12. heinäkuuta 2010

Vesiheinä-tomaatti-kurkku salaatti

Villivihanneksia on mukavaa käyttää monestakin syystä. Ne ovat terveellisiä, helppoja kerätä ja ennen kaikkea ilmaisia! Meidän kurpitsamaan on tänäkin kesänä vallannut vesiheinä eli pihatähtimö. Se kasvaa aina vain uudelleen ja uudelleen - siksi se onkin oiva salaattikasvi! Toimii se myös munakkaassa, vaikka onkin herkullisimmillaan salaatissa!

Meidän lapsemme ovat pitäneet erityisesti tästä:

Tomaattia
Kurkkua
Vesiheinää
Oliiviöljyä
Mustapippuria
suolaa

Halutessaan voi salaatista tehdä ruokaisamman lisäämällä siihen vaikkapa siemeniä, pähkinöitä, fetaa, ohraa, kalaa... mielikuvitus lienee rajana!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Me olemme myös ihastuneet tuohon vesiheinään! Mielestäni se on parhaimmillaan ehkä pannulla öljyssä pari minuuttia freesattuna; toki se myös salaatissa hyvää.
Olen myös tehnyt herkullista vesiheinä-nokkospiirasta.
Oletko kokeillut jauhosavikkaa; sehän viihtyy kasvimaalla kuten vesiheinäkin? Oikein hyvää myöskin.

Mariia

Luomulaakson Maria kirjoitti...

Jauhosavikka on kasvanut tänä vuonna huonosti (en tiedä miksi), joten sitä einyt olla päästy käyttämään. Nokkonen, voikukka ja vesiheinä ovat olleet enimmäkseen käytössä, koska niitä pihalta löytyy runsaasti. Ja maistuvat tosiaan ihanilta, kun niitä käyttää pannussa öljyssä! :) Poimulehteä käytetään paljon myös, mutta enimmäkseen kasvovetenä, jossa se onkin aivan erinomainen.