tiistai 24. helmikuuta 2015

Perunankuorisipsit

Tässä yksi vaihtoehto käyttämättömille perunankuorille,  joka onkin vallan herkullinen! Enää on turha kipittää kauppaan ostamaan sipsipusseja olivat ne sitten luomua tai eivät - siis jos sipseistä sattuu pitämään. Näistä itsetehdyistä perunankuoriraksuista pitää varmasti, vaikka teolliset eivät maistuisikaan. Eivätkä nämä niitä muistutakaan kuin ehkä hiukan nimensä puolesta.

Perunankuoriraksut toimivat muuten hyvin salaattien osana ja muutenkin ruokalautasella vaikkapa perunanmuusin päällä rapeana elementtinä tai kalan kyljessä kaverina. Vaihtoehtoja lienee aika rajattomasti. Vaihtele mausteita ja tee mieleisesi sekoitus. Voit myös tehdä kuorenpaloista isompia tai pienempiä käyttötarkoituksen mukaan.

Tällä hetkellä oma suosikkimme on tämä:

400 g perunankuoria
50 g oliiviöljy
1 tl rosmariinia
1 tl persiljaa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
2 tl oreganoa
4-5 valkosipulinkynttä
suolaa
(mustapippuria)

1. Huuhtele perunankuoret. Anna valua siivilissä ja kuivaa lopuksi kaatamalla kuoret pyyhkeen välissä. Painele hyvin kuivaksi.
2. Sekoita isossa kulhossa öljy ja mausteet.
3. Sekoita perunankuoret mausteseokseen ja levitä n. 200 g perunankuoria yhdelle pellille.
4. Paista kuoria kiertoilmalla  225 asteessa n. 10-12 minuttia tai kunnes ovat mieleisiä.

Hyvänä kakkosena toimii myös versio, jossa edellisten mausteiden tilalle laitetaan parisen teelusikallista savustettua paprikajauhetta. On hyvää sekin, mutta ilmeisesti yrttinen versio hivelee enemmän makunystyröitämme.


Ei kommentteja: