keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Palikaria

100 g kidneypapuja
100 g valkoisia papuja
100 g ruskeita papuja
100 g kikherneitä
vettä (sen mukaan teetkö pataa vai keittoa)
suolaa
tilliä
punasipulia
oliiviöljyä


1. Liota papuja ja herneitä yön yli.

2. Keitä suolan kanssa kunnes kypsiä.

Itse teen tästä yleensä pataa. Lautaselle laitetaan papujen päälle vielä kuivattua tilliä, runsaasti pilputtua punasipulia ja oliiviöljyä.

Resepti on sillä lailla mukava, että se muuntuu helposti sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Kaikki pavut ja herneet toimivat hyvin. Myös linssit ja vehnänjyvät sekä hirssi käyvät joukkoon. Ne täytyy vain lisätä hiukan myöhemmin, ettei keitos mene ihan mössöksi.

Ei kommentteja: