keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Valkosipuliherkkusienet

Valkosipuliherkkusienet ovat mezepöytämme kestosuosikki ja yksi lastemme ykkösherkuista. Eikä ihme. Näihin on varmaan mahdotonta kyllästyä ja sieniväihtelemalla niistä saa aina erilaisen version.

Sienet maistuvat niin lämpiniä kuin kylminäkin. Syksyn sienireissuja odotellessa annos lienee helpointa valmistaa herkkusienistä jos kaupasta ei muita sieniä satu löytymään.

n. 500 g herkkusieniä (tuoreita tai purkista)
oliiviöljyä
4-6 valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan mehu
n. 15g tuoretta persiljaa
pippuria
(suolaa, jos käytät tuoreita sieniä)

1. Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon pilputtu valkosipuli ja anna kypsyä.
hetken.
2. Heitä joukkoon sienet ja anna olla muutama minuutti, kunnes neste on haihtunut ja suurin osa öljystä imeytynyt sieniin.
3. Lisää mustapippuria ja sitruunamehu sekä hetken päästä persilja ja  kypsennä vielä hetkinen.




3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Hei! Kiitos osoitteesta. Jään tietysti seuraamaan.

Luomulaakson Maria kirjoitti...

Kiva! :-) Sain siirrettyä jo suunnilleen kaikki vanhat tekstit tänne. Nyt pääsee sitten kasailemaan uusia, kun kerkiää! Kivaa on ollut tehdä tätä. Ja taustasta tykkään tosi paljon!

Ulla kirjoitti...

Kuin myös, unohdin eilen mainita, että tosi hieno blogipohja.