keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Mustasilmäpapusalaatti


n. 300 g mustasilmäpapuja

1 laakerinlehti
suola
----
2-3rkl oliivöljyä
3 rkl viinietikkaa
200g sipulia (kevät- tai punasipuli sopii hyvin)
300-400g tomaattia
30g tuoretta persiljaa
hiukan sokeria

Liota papuja yön yli.

1. Laita liotetut pavut kattilaan veden, suolan ja laakerinlehden kanssa ja anna kiehua hiljalleen n. tunti tai kunnes pavut ovat mielestäsi riittävän pehmeitä.

2. Valuta pavut. Kun pavut eivät enää höyryä laita ne kulhoon yhdessä oliiviöljyn, viinietikan, sokerin, pippurin kera. Sekoita hyvin. Anna jäähtyä lisää viileässä n. tunnin ajan.

3. Pilppua sipulit ja tomaatit. Voit poistaa tomaateista kuoret ja siemenet, jos haluat. Minä en niitä yleensä poista. Pilppua myös persilja.

4. Lisää papujen joukkoon sipulit, tomaatit ja persilja. Tarkista maku, lisää tarvittaessa pippuria ja/tai suolaa.

Ei kommentteja: