maanantai 9. helmikuuta 2015

Fava

Tämä resepti oli Ruokakoriin kirjoitettuna jo aiemminkin, mutta kuvanlaatu oli vähintäänkin surkea, koska vuosia sitten ainoa, jolla pystyin kuvia blogia varten ottamaan oli kännykkä eivätkä sen ominaisuudet riittäneet kovin hyviin kuviin.  Nyt siis resepti sellaisena kuin sen tänä päivänä valmistamme ja paremmilla kuvilla. :)

Fava on ollut meidän pöydässämme vakiovarusteena jo vuosia. Sairastumiseni myötä siihen tuli kuitenkin tauko ja vasta jokin aika sitten esimerkiksi Kasper sai tätä herkkua maistaa. Hymy oli korvissa heti ensimmäisellä lusikallisella ja sen jälkeen piti saada heti uusi lusikallinen ja sitten kolmas ja.... aika iso kasa katosi lautaselta pikkuiseen masuun aikamoisella vauhdilla. :) Hyvä, että kelpasi.

Fava on herkkua niin mezepöydässä kuin leivän päälläkin ja toimii se ihan sellaisenaankin vaikkapa välipalana tai lautasella kasvisten kera. Kokeile ja löydä oman tapasi nauttia tästä herkusta.


300 g kikherneitä
1 laakerinlehti
2 sipulia (ei jättiläisiä)
suolaa
mustapippuria
yhden pienen sitruunan mehu
3-4 rkl oliiviöljyä (tai enemmän jos seos uhkaa jäädä liian kuivaksi)
n. 15g tuoretta persiljaa
2-4 valkosipulinkynttä

1. Liota herneitä yö yli.

2. Silppua sipuli ja keitä herneiden, laakerinlehden ja suolan kera 1-2 tuntia. (Voit myös kuullottaa sipulin pannulla ja lisätä herneiden joukkoon ne keitettyäsi. Maku on erilainen, mutta hyvä)

3. Valuta neste pois, poista laakerinlehti ja murskaa herneet parhaaksi katsomallasi tavalla
niin, että massa muistuttaa puuroa, jossa saa olla muutama sattumakin.

4. Lisää massaan pippuri, sitruunamehu, oliiviöljy, pilputtu valkosipuli ja pilputtu persilja. Lisää tarvittaessa suolaa. Kaada hiukan oliiviöljyä vielä favan päälle ja koristele paprikasuikaleilla ja persiljan lehdillä.

Ei kommentteja: