tiistai 27. lokakuuta 2009

Galaktoboureko-piirakka

Tämä on hyvää!

Siirappi:
4 lasia sokeria
2 lasia vettä
1/2 sitruuna mehu
2 kanelitankoa tai kanelia maun mukaan

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele n. 10 minuuttia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin. Säilyy lähes iänkaiken. Määrä suurempi kuin mitä piirakkaan tarvitaan, mutta tämä on hyvää muuallakin!

Täyte:

3 munaa
300g sokeria
90g mannaryyniä
hiukan sitruunan kuorta tai mehua
hiukan suolaa
1 l maitoa
2-3tl vaniilinisokeria

Sekoita munat, 200g sokeria ja vaniliinisokeri. Vatkaa kunnes seos on tahnamaista. Lisää joukoon mannaryynit samalla hyvin sekoittaen. Lisää sitruunan kuori ja hippunen suolaa ja sekoita. Lisää maito ja kuumenna kattilassa. Seos on valmista, kun se paksuuntuu. Anna jäähtyä ja muista sekoittaa välillä.

Taikina:
Voit käyttää kotoista voitakinaamme tai struudelitaikinaa tai phylloa. Toimii kohtuu hyvin ohueksi kaulitulla voitakinallakin. Tee itse tai osta kaupasta. Itse käytän voitaikinaa, koska se on äärettömän paljon helpompi ja lopputulos on ihan herkullinen. Tämä ohje on siis voitakinalle. Muita taikinoita käyetttäessä täytyy ottaa muutama lisäseikka huomioon.

Kauli voitakina hyvin ohueksi ja jätä taikinan reunat roikkumaan vuoan reunojen yli. Voitele takinan pinta sulatetulla voilla. Levitä täyte päälle. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Kauli uusi kerros takinaa kanneksi ja voitele sulatetulla voilla. Leikkele kolmioksi tai tee reikiä haarukalla.

Paista noin 40 minuttia n. 175 asteessa. Pinta ei saa tummua liikaa. Kaada jääkaappikylmää siirappia reilusti piirakan päälle heti, kun se on tullut ulos uunista. Hyvää lämpimänä, mutta ehkä vieläkin parempaa kylmänä tai huoneen lämpöisenä.

Ei kommentteja: