tiistai 10. helmikuuta 2015

Jogurttikastike

 Jogurttikastike toimii monessakin eri ruuassa. Itse tykkään siitä erityisen paljon pitaleivissä ja ihan ruisleivän päällä, mutta tarvittaessa se toimii myös salaatinkastikkeena tai lihan kanssa.

Meillä tämä on lähes joka päiväisessä käytössä. Juureen leivotun  ruisleivän päällä jogurttikastike toimii mainiosti vaikka ihan sellaisenaan, mutta mahtavan herkun siitä saa, jos siivuttaa leivän päälle vielä lisäksi vaikkapa kurkkua. Erilaiset salaatit ja muut vihreät sekä paprika ja tomaattikin  toimivat todella hienosti.

Jogurttikastike valmistuu nopeasti ja vaivattomasti ja aineksetkin ovat yksinkertaiset. Tavallisesti käytän tässä itsetehtyä ketsuppia, mutta myös kaupan luomuketsupit ovat toimineet hyvin.  Silloin maku on ollut ehkä himpun verran  makeampi.

300 g jogurttia
20-30 g ketsuppia
1 tl paprikaa
mustapippuria myllystä
2 hyppysellistä suolaa
2-3 valkosipulinkynttä


1. Sekoita kaikki ainekset keskenää, anna tekeytyä tunnin pari jääkaapissa ja nauti.


Ei kommentteja: