maanantai 16. helmikuuta 2015

Kauraiset Banaaninkuorikakkarat

Kauraiset banaaninkuori kakkarat saivat muotonsa, kun aloin miettiä reseptiä pehmeille suupalaksi sopiville palluroille, joita voisin tarjota myös gluteenittomia tuotteita syöville tutuilleni. On aina helpompaa, jos voi tehdä yhdet tarjoomukset, jotka sopivat kaikille, kuin alkaa tehdä jokaiselle omaa versiota. Kaikki gluteenitonta ruokavaliota noudattavat tuttavani voivat käyttää kaurahiutaleita, kunhan ne ovat varmasti puhtaita muista gluteenia sisältävistä viljoista, joten siksi valitsin  tähän reseptiin kaurahiutaleet. Toki ne voi muuttaa joksikin muuksikin hiutaleiksi omien mieltymystensä mukaan.

Tummemmat banaaninkuoret ovat maukkaampia ja makeampia kuin keltaiset. Liota banaaninkuoria vedessä 3-4 päivää, kunnes vesi on kirkasta. Vaihda vesi kerran, pari päivässä. Tämän jälkeen on aika alkaa leipoa.

165 g liotettuja banaaninkuoria
100 g kaurahiutaleita
100 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 munaa
n. 75 g voita


1. Soseuta liotetut banaaninkuoret sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
2. Sekoita sulatettu voi ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää joukkoon sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita.
3. Lisää joukkoon munat ja banaaninkuorisose. Sekoita.
4. Muotoile kahdella pikkulusikalla (tai käsin) palluroita pelille ja paina palluroiden päälle manteli, cashewpähkinä tai jokin muu pähkinä niin, että pikkuleipä litistyy hiukan ja pähkinä/manteli on ikään kuin kuopassa. Halutessasi voit ripotella kakkaran päälle vielä hiukan sokeria.

5. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pähkinät/mantelit ovat saaneet hiukan väriä pintaan.

Kauraiset banaaninkuorikakkarat ovat parhaimmillaan ollessaan vielä hiukan lämpimät.


Ei kommentteja: