tiistai 17. helmikuuta 2015

Valkopavut tomaatissa

Valkoiset pavut tomaattin joukossa ovat ihana herkku. Pienimmäisemmekin pistelee tätä ruokaa poskeensa sellaisella vauhdilla, että isommat saavat pitää kiirettä, jos aikovat ehtiä saada lautaselleen edes jotain. Eikä ihme. Tämä on ehkä yksi parhaista papuruuista omastakin mielestäni. Ehkäpä rakkaus tähän ruokaan siirtyikin jo äidinmaidossa pikkuisellemme.

Tämä kanssa tarjoilen useasti vasta leivottua leipää. Se tekee viimeisen silauksen herkulliseen annokseen ja tuoreella leivällä on mukava pyyhkiä viimeinenkin tomaattikastikkeen tilkka lautasen pohjalta.

500 g valkoisia papuja
2 laakerinlehteä
2-3 sipulia
n. 5 valkosipulinkynttä
n. 1 kg tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1-2 tl paprikajauhetta
suolaa
(mustapippuria)

1. Liota papuja yön yli.
2. Keitä liotetut pavut laakerinlehtien kera kypsiksi (noin tunti). Pilppua sipuli ja valkosipuli ja paista läpkuultavaksi.
3. Lisää tomaattimurska ja sipulit valutettujen papujen joukkoon. Lisää mausteet. Anna hautua noin tunnin verran. Lisää tarvittaessa vettä.

Ei kommentteja: