tiistai 23. syyskuuta 2014

Pienet purjopiiraat

Purjopiirakat ovat herkkua. Itse tykkään käyttää annoskokovuokia piirakoissa. On niin mukava laittaa tarjolle oma, soman pyöreä piirakka jokaiselle vaikkapa salaatin kera. Iso piirakkavuoka on jotenkin arkisempi. Pieni piirakka on aina varta vasten tehty kutakin syöjää varten ja joskus laitan taikinasta piirakan päälle nimikirjaimen tai jonkin kivan kuvion. Etenkin lapset pitävät kovasti omasta nimikirjaimestaan piirakan päällä, mutta perhonen, kukat ja dinot ovat varsin tykättyjä myöskin. Ja kyllä ne kirjaimet ja kuviot nostavat hymyn varttuneemmankin väen kasvoille.

Noin 12 piirakkaa (halkaisija n. 10cm)

Täyte:
600 g purjoa
2 dl maitoa (tai kermaa tai näiden sekoitusta)
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
juustoraastetta

Taikina:
460 g spelttijauhoja
200 g vettä 
1/2 tl suolaa 
oliiviöljyä


1.Siisti, pese ja silppua purjo.
2. Kuumenna voin ja öljyn seos pannulla ja pehmennä purjoja siinä hetken aikaa
3. Sekoita kulhossa hiukan jäähtyneisiin purjoihin munat ja kerma sekä mausteet.
4. Jaa täyte tasaisesti vuokiin
5. Raasta päälle juustoa. Vuohen tai lampaan juusto on tässä tosi herkkua.
6. Paista noin 20 minuuttia 200 asteessa. Pinnan pitää olla ottanut hiukan väriä




Ei kommentteja: