tiistai 27. lokakuuta 2009

Voitaikinaleivonnainen

Tämän alkulähteenä toimi kreikkalainen Galaktoboureko-piiras, jonka ohje täällä. Tarkoitus oli saada simppelimpi herkku aikaan. Niin aineiltaan kuin ajallisestikin. Lopputulos oli tämä ja siihen pääsemiseksi tarvitset näitä.

Voitaikina (tee itse tai osta valmis)

Siirappiseos:
4 lasia sokeria
2 lasia vettä
1/2 sitruuna mehu
2 kanelitankoa tai kanelia maun mukaan

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele n. 10 minuuttia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin. Säilyy lähes iänkaiken. Kokeile vähän kaikkeen.
----------------
Ja leivonnainnainen tehdään näin:
Osta kaupasta voitaikina tai tee itse. Laita vuokaan 1-2 kerrosta (riippuen siitä millaisen lopputuloksen haluat) voitaikinaa, pistele haarukalla reikiä ja paista 175 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Voit myös tehdä erillisiä pieniä leivonnaisia, jolloin jätä uunivuokaan aina pikkuisen väliä per leivonnainen. Tässä tapauksessa voi toimia paremmin, jos laitat vain yhden kerroksen voitaikinaa.

Kaada valmiin, vasta uunista otetun piirakan päälle jääkaappikylmä siirappiseos. Anna tekeytyä hetken. Maistele! Hyvää niin kuumana kuin kylmänäkin! Kylmänä ei ihan niin makea. Emme vain koskaan oikein malta odottaa, että tämä jäähtyisi! :-)

Jos ostat kaupasta, kannattaa valita ihan oikeaa voitaikinaa eikä sellaista, jossa käytetty margariinia. Kaupassa on, muistaakseni Myllyn Parhaalla voitaikina, jossa vain yksi e-koodi! Taikina, joka on leivottu voilla maistuu paremmalta kuin margariiniin tehty ja tässä herkussa ei kaloreita lasketa!

Ei kommentteja: