tiistai 5. elokuuta 2014

Kesäkurpitsasämpylät

Kesäkurpitsasämpylät ovat herkkua! Näin parhaimpana satokautena kesäkurpitsaa tuppaa pyörimään nurkissa sen verran runsaasti, että sitä mielellään kuluttaa mihin ikinä vain onnistuu ja leipätaikinat ovat yksi hyvä ja yksinkertainen käyttökohde. Lisäksi kesäkurpitsa on sämpylöissä herkkua!

300 g  juurta
noin 1 litra raastettua kesäkurpitsaa valutettuna
600 g kädenlämpöistä vettä
1000-1200 g vehnäjauhoja
2-3 tl suolaa
oliiviöljyä

1. Raasta kesäkurpitsa, laita se lävikköön kulhon päälle ja suolaa raaste. 30 minuutin päästä puristele loput nesteet kulhoon.
2. Lisää raaste juureen. Lisää suola ja neste. Käytä kesäkurpitsasta irronnut neste osana vettä.
3. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa, lisää hetken päästä öljy ja vaivaa lisää. Lisää tarvittaessa jauhoja. Vaivaa kunnes koostumus tuntuu sopivalta ja anna levätä 15 minuutista 30 minuuttiin. Vaivaa lisää ja muotoile sämpylöiksi tai leiväksi.
4. Anna kohota liinalla peitettynä noin 4 tuntia.
5. Paista 225 asteessa noin 20 minuttia tai leipää 200 asteesa noin tunnin verran.

Ei kommentteja: