keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Välipalakorppu

Meillä tämä korppu on yksi lasten suosikeista. Helppo tehdä, koska kaapissa on aina valmiina itsetehtyjä ohra-graham korppuja.

Todellinen pikaruoka kaikenmaailman nakkien ja ranskalaisten tilalle. Ja käyhän tähän tietenkin kaupankorputkin - suomalaiset korput vain tuppaavat olemaan vähän väärän mallisia, mutta kai nekin toimivat. En ole kokeillut.

1 täysjyväkorppu
1-2 tomaattia
oliiviöljyä
oreganoa
valkosipulia
fetaa
oliivi

1. Raasta tai pilppua tomaatti ihan pieneksi. Myös tomaattimurska käy, jos tuoreita ei ole käytettävissä.
2. Kostuta korppu juoksevan veden alla n. 10 sekunnin ajan.
Laita lautaselle ja kaada oliiviöljyä päälle.
3. Ripottele oreganoa korpulle sekä pilputtua valkosipulia.
4. Peitä korppu tomaattipilpulla huolellisesti, yhtään kohtaa ei saa jäädä ilman.
5. Laita tomaatin päälle fetaa murennettuna ja oliivi koristeeksi.

Syö ja nauti ihanasti pehmentyneestä korpusta!

Annos olisi ollut kauniimpi mustalla oliivilla, mutta talossa ei ollut ainoatakaan mustaa oliivia, kun sitä olisi tarvinnut. Joka paikassa vain noita vihreitä... :D

Korpun kylkeen sopii hyvin vaikkapa vihreä salaatti.

Ei kommentteja: