keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Pasteijakuori n. 22kpl

450g grahamjauhoja
1 tl suolaa
n. 2dl vettä
2 rkl oliiviöljyä

1. Sekoita aineet keskenään ja laita valmis massa hetkeksi jääkaappiin.
2. Tee massasta palleroita ja kauli ne ohuiksi.
3. Laita kaulitun palan päälle täyte ja taita kiinni. Painele reunat lopuksi vielä haarukalla niin tulee kauniit kuviot ja reunat pysyvät hiukan paremmin toisissaan kiinni.
4. Paista kattilassa runsaassa oliiviöljyssä. Öljyn pitää olla riittävän kuumaa, jotta öljyä ei imeydy kauhesti pasteijakuoreen. Öljyn pitää alkaa sihistä heti kun lasket sinne piirakan.
5. Paista kauniin ruskeiksi. Anna valua hetken keittöpaperin päällä. Herkullisia lämpimänä ja vielä huoneenlämpöisenäkin.

Kuoren voi tehdä hyvin niinkin, että laittaa puolet grahamjauhoja ja puolet ruisjauhoja.

Paisteijat sopivat hyvin mezeksi, välipalaksi, iltapalaksi tai vaikkapa evääksi! Ja jos niiden kanssa tarjoilee salaatin tulee siitä jo ihan mukava ruoka!

Täyte-ehdotuksia täällä.

Ei kommentteja: