Kauraiset
banaaninkuori kakkarat saivat muotonsa, kun aloin miettiä reseptiä
pehmeille suupalaksi sopiville palluroille, joita voisin tarjota myös
gluteenittomia tuotteita syöville tutuilleni. On aina helpompaa, jos voi
tehdä yhdet tarjoomukset, jotka sopivat kaikille, kuin alkaa tehdä jokaiselle omaa versiota. Kaikki gluteenitonta ruokavaliota noudattavat
tuttavani voivat käyttää kaurahiutaleita, kunhan ne ovat varmasti
puhtaita muista gluteenia sisältävistä viljoista, joten siksi valitsin
tähän reseptiin kaurahiutaleet. Toki ne voi muuttaa joksikin muuksikin
hiutaleiksi omien mieltymystensä mukaan.
Tummemmat banaaninkuoret ovat maukkaampia ja makeampia kuin keltaiset. Liota
banaaninkuoria vedessä 3-4 päivää, kunnes vesi on kirkasta. Vaihda vesi
kerran, pari päivässä. Tämän jälkeen on aika alkaa leipoa.
165 g liotettuja banaaninkuoria
100 g kaurahiutaleita
100 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 munaa
n. 75 g voita
1. Soseuta liotetut banaaninkuoret sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
2. Sekoita sulatettu voi ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää joukkoon sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita.
3. Lisää joukkoon munat ja banaaninkuorisose. Sekoita.
4. Muotoile
kahdella pikkulusikalla (tai käsin) palluroita pelille ja paina
palluroiden päälle manteli, cashewpähkinä tai jokin muu pähkinä niin,
että pikkuleipä litistyy hiukan ja pähkinä/manteli on ikään kuin
kuopassa. Halutessasi voit ripotella kakkaran päälle vielä hiukan sokeria.
5. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pähkinät/mantelit ovat saaneet hiukan väriä pintaan.
Kauraiset banaaninkuorikakkarat ovat parhaimmillaan ollessaan vielä hiukan lämpimät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti