350g linssejä (vihreitä tai punaisia)
4 keskikokoista sipulia
4-5 valkosipulinkynttä
800g tomaattimurskaa
1 kanelitanko tai kanelia
suolaa
2-3 rkl valko- tai punaviinietikkaa (voi jättää poiskin, mutta maku on hyvin erilainen)
1. Keitä linssejä n. 25 minuuttia, muista suola.
2. Pilppua sipulit ja valkosipulit.
2. Pilppua sipulit ja valkosipulit.
3. Kuullota toisessa kattilassa sipulit ja lisää joukkoon tomaattimurska, valkosipuli ja kanelitanko/kaneli sekä suolaa maun mukaan.
4. Lisää sipulin ja kumppaneiden joukkoon keitetyt linssit sekä pari, kolme ruokalusikallista valko- tai punaviinietikkaa,
5. Lisää n. 5 dl vettä ja anna hautua noin tunnin pari.
Tuntuu, että pata vain paranee, jos se saa seistä jääkapissa yön yli. Maut ehtivät mukavasti tasaantua.
5. Lisää n. 5 dl vettä ja anna hautua noin tunnin pari.
Tuntuu, että pata vain paranee, jos se saa seistä jääkapissa yön yli. Maut ehtivät mukavasti tasaantua.
Ruoka on hyvää sellaisenaan, mutta todella herkullista se on fetan kera! Meillä tämä on yksi lasten lempiruuista!
4 kommenttia:
Hei, tulin tarkistamaan ihanaa mantelikarkki reseptiäsi ja ilokseni huomasin tämän uuden linssireseptin. Ihanaa, että olet jaksanut jatkaa kirjoittelua!
Oikein hyvää kesää!
Hyvää kesää myös sinne. Vähän on harvakseltaan nyt tullut reseptejä enkä tuota toistakaan blogia niin usein ole päivitellyt, mutta pikku hiljaa jatketaan ja päivitellään.
Hei
Löysin mielenkiintoisen blogisi. Tänne palaan uudelleen.
Tervetuloa, Minna. :) Toivottavasti viihdyt.
Lähetä kommentti