Viikonloppuna keittiössä valmistuikin pitkästä aikaa puolukkainen ruislimppu syksyisten lehtien leijaillessa maahan. Syksy ja puolukka kuuluvat samaan pakettiin.
Hillo, jota leipään käytin oli oman keittiön tuotantoa, mutta toki kaupan hilloakin sopii taikinan joukkoon laittaa. Hillon sokeripitoisuus vaikuttaa leivän makuun. Säädä se mieleiseksesi, jos keität hillon itse.
350-400 g juurta
300 g puolukkahilloa
n. 500 g vettä
n. 1200 g ruisjauhoja
1. Sekoita puolukkahillo lämpimään veteen
2. Sekoita vesi, jossa on puolukkahillo taikinajuureen yhdessä suolan kanssa
3. Lisää melkein kaikki jauhot ja sekoita. Lisää loput jauhot.
4. Vaivaa taikinaa leivinlaudalla, lisää tarvittaessa jauhoja.
5. Leivo kahdeksi leiväksi ja anna nousta liinan alla 6-9 tuntia tai kunnes pinta on sopivasti repeillyt.
6. Paista 250 asteessa ensin 15 minuuttia ja sitten 60-75 minuuttia 200 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti