Valkosipuliherkkusienet ovat mezepöytämme kestosuosikki ja yksi lastemme ykkösherkuista. Eikä ihme. Näihin on varmaan mahdotonta kyllästyä ja sieniväihtelemalla niistä saa aina erilaisen version.
Sienet maistuvat niin lämpiniä kuin kylminäkin. Syksyn sienireissuja odotellessa annos lienee helpointa valmistaa herkkusienistä jos kaupasta ei muita sieniä satu löytymään.
n. 500 g herkkusieniä (tuoreita tai purkista)
oliiviöljyä
4-6 valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan mehu
n. 15g tuoretta persiljaa
pippuria
(suolaa, jos käytät tuoreita sieniä)
1. Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon pilputtu valkosipuli ja anna kypsyä.
hetken.
2. Heitä joukkoon sienet ja anna olla muutama minuutti, kunnes neste on haihtunut ja suurin osa öljystä imeytynyt sieniin.
3. Lisää mustapippuria ja sitruunamehu sekä hetken päästä persilja ja kypsennä vielä hetkinen.
3 kommenttia:
Hei! Kiitos osoitteesta. Jään tietysti seuraamaan.
Kiva! :-) Sain siirrettyä jo suunnilleen kaikki vanhat tekstit tänne. Nyt pääsee sitten kasailemaan uusia, kun kerkiää! Kivaa on ollut tehdä tätä. Ja taustasta tykkään tosi paljon!
Kuin myös, unohdin eilen mainita, että tosi hieno blogipohja.
Lähetä kommentti